Projektjeink
Ács szélerőmű park
2010. Jul. 2. A bejegyzés szerzője: Rákóczi Gábor 0
Ács szélerőmű park

A tervek szerint Ács közelében, az M1-es autópálya 2 oldalán a következő 3 évben mintegy 25 szélkereket fognak felépíteni a beruházók. Az első szélkereket decemberben helyezik üzembe.

Megkezdték az első szélerőmű alapozását a közép-dunántúli régióban található Ácson. A tervek szerint az elkövetkezendő 3 évben mintegy 25 szélkereket fognak felépíteni az M1-es autópálya két oldalán.

Az első erőművet előreláthatólag november végéig fogják felállítani; s a 2 megawattos egység decembertől már üzemszerűen fog áramot termelni. A szerkezet átmérője 95 m, magassága mintegy 100 m, legnagyobb alkatrésze pedig 47 m-es lesz. A Németországból érkezett alkatrészek szerencsére már a gönyűi kikötőben vannak.

A város polgármestere elmondta, a többi szélerőmű helyén már elvégezték az alapozás kiválasztásához szükséges próbafúrásokat. Mivel a beruházások részben önkormányzati területen valósulnak majd meg és a termelt energia után iparűzési adót fognak fizetni, Ács szélkerekenkét évente több millió forintos bevételre számít.

Hozzászólás