RC repülő

Az egyszerűbb technológiát igénylő légifotók készítéséhez alkalmas a távirányítású modellrepülő.

A távirányítós kütyük minden férfiembert vonzanak, legyen az autó vagy hajó, de legérdekesebb és legnagyobb kihívást jelentő RC járgányokat mindenképpen a repülők és helikopterek jelentik. Az X6-os ez utóbbiak közül is az elérhető egyik legmebízhatóbb, legkönnyebb irányítható modell jelenti. A három karos, 6 független motorral szerelt távirányítós helikopter még egy motor leállása esetén is biztonságosan a földre hozható. A felépítésnek köszönhetően nagyon gyors és precíz irányváltásokra képes. Emelkedési sebessége 7 m/s, fordulási sebessége90 fok per mp, végsebessége 50 km/h, 650 méterre tud felemelkedni, 25 percig bírja a levegőben és 30 km/h-s szélben is irányítható marad.

A mindössze 1000 grammot nyomó X6-os egyik fő célja és érdekessége, hogy 500 grammos súlyig bármilyen digitális fényképezőgépet, HD kamerát, infra vagy hőérzékelős kamerát ráaggathatunk, így kiváló eszköz légifotózáshoz, vagy extrém esetben akár katonai megfigyeléshez is.

A kisméretű ház még magában rejt egy GPS vevőt is, mely valós időben jelenít meg adatokat a távvezérlő LCD paneljén. Egy igazi repülőhöz hasonlóan egy2GB-s microSD kártyára dolgozó fekete-doboz gyűjti folyamatosan a repülési adatokat, a gép repülési irányát szintén a nagytesókon is használt piros, zöld, fehér helyzetjelző fények mutatják.