Repülőgép

A repülőgépről történő fotózás az egyik legegyszerűbb módja a légi felvételek készítésének. Erre a célra a Cessna 172 típusú repülőgép modellt használjuk.

A Cessna Aircraft Company 1955 novemberében mutatta be a négyüléses könnyű repülőgépét, a Cessna 172-t, melyből már a következő év folyamán 1170 darabot gyártottak. A gép nagy sikere többek között a megnövelt repülésbiztonsággal magyarázható, melyet a tricikli elrendezésű fő-futómű alkalmazásával értek el. A későbbi változatoknál tovább fejlesztették a gép kialakítását, elektronikáját és motorját, ezzel is tovább növelve a biztonságot. Néhány alváltozatot turbófeltöltésű motorral és behúzható futóművel is elláttak. Gyártását 1986-ban leállították, de a kialakult hiány pótlására a gyártást ismét beindították 1997-ben. A legmodernebb technológiák alkalmazásával a mai napig is folyamatosan készülnek a gépek, amelyek legyártott száma mára már meghaladta a 60.000 darabot. A repülőgépet széles körben használták, és használják ma is a katonai és a polgári repülésben egyaránt. Ideális üzemeltetési költségű repülőgép.

Highslide JS

Rendkívül egyszerű felépítésű, megbízható repülőgép, amelyet a hatalmas példányszám gyártása során szerzett tapasztalatok és a piac igényeinek megfelelően folyamatosan fejlesztettek, újabb és újabb verziói jelentek meg. A merev két főfutós és egy orrfutós változatok sora után megjelent a kevésbé sikeres behúzható futóműves változat is, de repülnek Cessna-172-es hidroplánok is.

Highslide JS

Több, mint húsz különböző Cessna-172 változat készült, jelenleg a Diesel motorral felszerelt változat fejlesztése folyik. A gép jó repülési tulajdonságai, könnyű kezelhetősége és egyszerűsége miatt a legnépszerűbb kiképző géppé vált. A kabin a pilótával együtt négyszemélyes.

Highslide JS

A gép hossza 8,3 m, fesztávja 11 m. Maximális felszállótömege 1113 kg. Gazdaságos utazósebességgel a hatótávolsága 1272 km. Legnagyobb sebessége 228 km/h.